+357 2231 3285 | Πεντέλης 50, Στρόβολος Λευκωσίας, 2013, Κύπρος lifeability@chronopoulos-gougis.com

Προσθετική Κάτω Άκρων

Κάτω Άκρα

Μια ολοκληρωμένη μηριαία προσθετική συσκευή αποτελείται από την προσθετική θήκη, το μηχανισμό γόνατος, την προσθετική κνήμη και το προσθετικό πέλμα. Ο μηχανισμός γόνατος μαζί με μια καλά κατασκευασμένη, άνετη και λειτουργική προσθετική θήκη έχουν το σημαντικότερο ρόλο στα μηριαία προσθετικά μέλη.Η τελευταία δεκαετία έχει να παρουσιάσει πολύ σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στη δημιουργία ψηφιακών μηχανισμών γόνατος, οι οποίοι λειτουργούν με τη βοήθεια μικροϋπολογιστών και προσφέρουν απαράμιλλη ασφάλεια, ευκολία, στη χρήση, λειτουργικότητα, αντοχή και άνεση στο χρήστη. Προσθετικά γόνατα όπως το C-leg και την εξέλιξη αυτού το genium της Ottobock και το Rheo της Ossur, έχουν πλέον θέσει νέα πρότυπα ποιότητας και λειτουργικότητας στον τομέα της προσθετικής αποκατάστασης και έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να περπατήσουν με ασφάλεια χωρίς να πονούν και να επανακτήσουν την ανεξαρτησία τους και την αυτοπεποίθησή τους.

Βέβαια οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν σταματούν εδώ. Επαναστατικές καινοτομίες εμφανίζονται καθημερινά στις μεθόδους αποκατάστασης. Οι ειδικοί προσθετικοί της Rehabline είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της προσθετικής και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν νέους χρήστες στην επιλογή της σωστής προσθετικής συσκευής ανάλογα με τις δικές τους ξεχωριστές ανάγκες.

Genium - Προσθετική κάτω άκρων | RehabLine-Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης

Προσθετική Κνήμης

Μια ολοκληρωμένη κνημιαία προσθετική συσκευή αποτελείται από την προσθετική θήκη η οποία είναι και το πιο σημαντικό μέρος της προσθετικής συσκευής , αφού είναι αυτή που έρχεται σε επαφή με το κολόβωμα του χρήστη, την προσθετική κνήμη και το προσθετικό πέλμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μεταξύ κνήμης και πέλματος τοποθετείται μια συσκευή απορρόφησης κραδασμών.

Η τεχνολογία στον τομέα των προσθετικών σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα , το διακριτικό σχεδιασμό τους, και τη σωστή αποκατάσταση δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να απολαμβάνει τη ζωή του καθημερινά χωρίς περιορισμούς.

Προσθετική κάτω άκρων | RehabLine-Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης

Προσθετική Απεξάρθρωσης Ισχίου

Μια ολοκληρωμένη προσθετική συσκευή απεξάρθρωσης  ισχίου αποτελείται από την προσθετική θήκη, την τεχνητή ισχιακή άρθρωση, το μηχανισμό γόνατος, την προσθετική κνήμη και το προσθετικό πέλμα.
Η πλειοψηφία των περιπτώσεων προσθετικής αποκατάστασης απεξάρθρωσης ισχίου γίνεται σε νεαρά άτομα. Λόγω του ύψους του ακρωτηριασμού κατά τον οποίο ο εγχειριζόμενος χάνει το πέλμα, τον αστράγαλο, το γόνατο και το ισχίο του, προκύπτουν σημαντικά προβλήματα  κίνησης και άνεσης στο χρήστη, εάν η κατασκευή του  προσθετικού μέλους δε γίνει από έναν εξειδικευμένο προσθετικό με πείρα στο συγκεκριμένο  τύπο προσθετικής αποκατάστασης.
Προσθετική κάτω άκρων | RehabLine-Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης

HELIX

Είναι άρθρωση για ηλεκτρονικό γόνατο. Αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην απεξαρθρωση ισχίου, με την τρισδιάστατη πυελική περιστροφή. Η Helix μιμείται την φυσική κίνηση του ανθρώπινου σώματος.
 
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον χρήστη είναι :
 • Καλύτερη φυσική βάδιση
 • Μεγαλύτερη ελαστικότητα
 • Σταθερότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη
 • Ομαλή και ασφαλή κίνηση​
Helix - Προσθετική κάτω άκρων | RehabLine-Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης

Αποκατάσταση Μέρους του Πέλματος CHOPART

Οι περιπτώσεις ακρωτηριασμών μέρους του πέλματος οφείλονται στην πλειοψηφία τους σε παθήσεις του κυκλοφορικού ή στο διαβήτη. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 50% των περιπτώσεων των ακρωτηριασμών που γίνονται παγκοσμίως λόγω του διαβήτη είναι ακρωτηριασμοί μερικού πέλματος. Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι ακρωτηριασμοί:
 • Δαχτύλων
 • Lisfranc
 • Μερικού πέλματος (μεταταρσίου)
 • Chopart
 • Syme’s (απεξάρθρωση αστραγάλου)
Ανάλογα με το επίπεδο του ακρωτηριασμού, ο εγχειριζόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα ισορροπίας, κίνησης αλλά και εμφάνισης δερματικών ιδιωμάτων και τραυμάτων, αν η προσθετική αποκατάσταση δεν είναι άμεση και δεν πραγματοποιηθεί από έναν ειδικευόμενο προσθετικό.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ακρωτηριασμός μέρους του πέλματος δεν προκαλεί σημαντική απώλεια κίνησης και ότι η αποκατάστασή του είναι μια υπόθεση ‘’ρουτίνας’’. Η άποψη αυτή είναι βέβαια λανθασμένη. Παρά το γεγονός ότι στον ακρωτηριασμό μερικού μέρους του πέλματος, ο εγχειριζόμενος δεν ‘’χάνει’’ κάποια από τις βασικές αρθρώσεις: ισχίο, γόνατο, αστράγαλο, όπως συμβαίνει σε άλλες μορφές ακρωτηριασμού, εντούτοις επηρεάζεται σημαντικά η ισορροπία του καθώς, επίσης, και η κίνησή του.
Η αποκατάσταση ακρωτηριασμών πέλματος μπορεί να περιλαμβάνει δημιουργία προσθετικών:
 • Δαχτύλων
 • Μεταταρσίου ή και
 • Ολόκληρου του πέλματος
Όλα τα προσθετικά πέλματος υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία κοσμητικής με στόχο η εμφάνιση και η υφή του να είναι σαν αυτή του φυσικού πέλματος.
Η Rehabline προσφέρει ειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης ακρωτηριασμού πέλματος σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χρήστη.
Chopart - Προσθετική κάτω άκρων | RehabLine-Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης